Robby

Met deze tips bak jij voortaan altijd perfecte pannenkoeken!

Pannenkoeken bakken is voor het hele gezin een echt feestje. Van jong tot oud: iedereen lust een lekkere pannenkoek. Het bakken ervan lijkt een eitje, maar bij ons komt het regelmatig voor dat we een totaal mislukt exemplaar de pan uit schuiven.

Superjammer, want het is wel zo leuk om mooie en gladde pannenkoeken te bakken.

Tips pannenkoeken

Gelukkig hebben wij een aantal makkelijke tips voor je waarmee ze nooit meer gaan mislukken! Die van jou zien er voortaan altijd uit om door een ringetje te halen. Of om gewoon heel veel van te eten natuurlijk!

Rauwe aardappel: Heb je nog een zak aardappels liggen? Om aanbakken te voorkomen kun je de koekenpan van tevoren insmeren met een halve rauwe aardappel. Handig!

Verwarmde olie: Door een beetje (verwarmde) olie door het beslag te mengen, gaat het bakken van pannenkoeken makkelijker.

Begin op tijd: Maak je beslag voor pannenkoeken ruim van tevoren. Na een paar uur of zelfs een dag is het beslag beter gemengd en worden de pannenkoeken veel lekkerder. Een scheut bier erbij werkt ook geweldig!

Luchtige pannenkoeken: Wil je luchtige pannenkoeken maken? Wat bier of karnemelk in plaats van melk erbij werkt!

Lees ook: Dit is waarom jij voortaan je pastawater zo zout maakt als de zee

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Beeld: Pixabay