En wij maar denken dat het zo simpel is
Als we geen tijd -of geen zin hebben- om te koken, kiezen we graag voor een omelet. Even wat soepgroenten in een koekenpan doen, eieren toevoegen en bakken maar. Een omelet is heerlijk voor op brood en is ook nog eens voedzaam. Hoewel het nog zo simpel lijkt om een omelet te maken, zijn er toch een aantal valkuilen waar we intrappen.
Echt grote fouten kun je ze niet noemen, maar als je dit niet doet, maak je een omelet die veel lekkerder is.
Je gebruikt een te grote pan voor je omelet
Als je alle ingrediënten al op het aanrecht hebt gelegd en je nog een koekenpan moet pakken, is de kans groot dat je gewoon de eerste en beste koekenpan tevoorschijn tovert. Maar denk er de volgende keer wat beter over na. Als je een te grote of juist een te kleine koekenpan gebruikt om een omelet te bakken, zal het resultaat veel minder lekker zijn. Als je een omelet wilt maken van twee eieren en een grote koekenpan gebruikt, eindig je bijvoorbeeld met een flinterdunne omelet. Bedenk van tevoren altijd van hoeveel eieren je een omelet wilt maken en pak dan een koekenpan.
Je scheidt de eieren niet
Heel eerlijk: voordat we deze tip lazen, scheidden we de eieren nooit als we een omelet maakten. Maar als je van een luchtige omelet houdt, is dit iets wat je voortaan wel moet doen. Wie een luchtige omelet wil serveren, moet meer tijd besteden aan het eiwit. Scheid de eieren en klop de eiwitten met een snufje zout tot pieken. Doe de helft van de eiwitten bij de eierdooiers in een kom en mix met een garde tot een geheel. Vouw de rest van de eiwitten daarna door het mengsel. Verhit wat olie in de pan, verdeel het eiermengsel in de pan en strooi wat geraspte kaas over het ei. Doe een deksel op de pan en bak 3 minuten en je hebt een heerlijke, luchtige omelet.
Je gebruikt te veel toppings
Veel groentes gebruiken als je een omelet maakt, is natuurlijk gezond, maar daardoor kun je wel eindigen met een sompige omelet of juist met een omelet die eerder doorgaat als een roerei. Bak de groentes die je wilt gebruiken voor je omelet bovendien eerst. Meet de champignons, uien, broccoli en/of paprika af en bak ze voordat je het ei toevoegt. Als er veel vocht uit de groentes komt, kun je het afgieten en daarna de eieren toevoegen.
Lees nog meer fouten en tips op de volgende pagina.
Pagina 1/2