Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn
Het snijden van een ananas kan een heidense klus zijn. Niet alleen is het veel werk om de knoertharde schil van de vrucht te krijgen, het zal niet de eerste keer -en ook zeker niet de laatste keer- zijn dat ledematen bijna worden afgehakt. Om in de toekomst ongelukken te voorkomen, hebben we de juiste manier voor het snijden van een ananas voor je gevonden.
Ten eerste kun je het snijden van de vrucht al makkelijker maken door in de winkel te kijken of de ananas stevig is, maar niet hard. Bovendien moet het fruit een geel-oranjeachtige ondertoon hebben. Is het fruit klaar voor consumptie? Zo snijd je de tropische vrucht:
- Pak een scherp koksmes of een getand mes en snijd de bovenkant royaal van de vrucht af.
- Snijd de onderkant zo recht mogelijk af, zodat de ananas rechts kan staan. Snijd daarna voorzichtig de zijkanten van de ananas af.
- Je kunt de ananas serveren door de vrucht in plakken te snijden en de harde binnenkant er met een koelvormpje uit te drukken. Ook kun je de vrucht in de lengte, langs de harde binnenkant snijden en hier vervolgens blokjes uit snijden.
Geniet van je gezonde traktatie!
Lees ook:
- Heerlijk: deze smeuïge ananascake met pecannoten en kokos streelt je tong!
- Ben jij ook zo gek op ovenschotels? Deze heerlijke variant met prei en ananas moet je proberen!
- Deze heerlijke kip-Hawaï bevat maar drie ingrediënten en is binnen 10 minuten klaar, de oven doet de rest!
Bron: Good Housekeeping | Beeld: pxhere