Een makkelijke manier om maïskolven te bereiden
Met maïskolven bij een gerecht kan er weinig verkeerd gaan. Ze zijn heerlijk met slechts een klontje (room)boter en wat zout en peper. Je kunt de kolven ontdoen van de bladeren en ongeveer 20 minuten koken in een pan met water. Het is echter veel makkelijker om de maïskolven in de magnetron te bereiden! Hier bespaar je al gauw de helft van de tijd mee. Dit is hoe je dit het beste kunt doen.
Maïskolven kun je heel gemakkelijk in de magnetron bereiden.
Maïs in de magnetron
Voor deze simpele techniek om maïs in de magnetron te bereiden is het belangrijk om maïskolven aan te schaffen die nog volledig in de bladeren zijn gewikkeld. Op deze manier ‘stomen’ de maïskolven als het ware in hun eigen schil wanneer ze in de magnetron verwarmd worden. Let op dat de kolven gloeiend heet uit de magnetron komen, dus gebruik altijd ovenhandschoenen wanneer je ze uit de magnetron haalt. Voor deze techniek kun je het beste maximaal drie grote kolven per keer in de magnetron bereiden.
Dit moet je doen:
- Laat de bladeren/schil om de kolven heen zitten. De schil helpt in feite om het vocht in de kolf te behouden, waardoor het maïs sappig blijft in plaats van uitgedroogd.
- Leg ze vervolgens op de plaat in de magnetron.
- Zet de magnetron gedurende 12 minuten op hoogste temperatuur.
- Laat ze naderhand een aantal minuten in de magnetron afkoelen met de deur open.
- Leg de kolven op een plank en snijd het dikste uiteinde eraf. Houd hierbij voor de zekerheid de ovenhandschoenen aan.
- Knijp vervolgens aan de andere zijde van de kolf en je zal zien dat de maïskolf zo uit zijn jasje zal glijden.
- Breng ze op smaak zoals je wilt, zoals met een klontje (room)boter en wat peper en zout.
- Eet smakelijk!
Bekijk hieronder een video met uitleg:
Lees ook: Een fluitje van een cent: zo krijg je maïs supersnel van de kolf af!
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: videostill, YouTube