Naomi

Baking soda

Wil je een pel-fiasco voorkomen maar heb je de azijn net opgemaakt? Dan is er nog geen nood aan de man. Met een beetje baking soda kun je er ook voor zorgen dat het makkelijk wordt om een ei te pellen. Hoe het werkt? Doe de eieren in koud water en voeg een theelepel baking soda toe. Kook de eieren vervolgens zoals je dat altijd doet. Laat de eieren schrikken en daarna kun je ze moeiteloos pellen. De schalen zullen bijna van het ei afglijden.

Glas

Goed, heb je je eieren in azijn of baking soda gekookt? Dan rest je nu nog één ding en dat is de eieren pellen. Het gaat nu heel makkelijk, maar je kunt het nóg makkelijker maken. Namelijk door een glas voor de helft met water te vullen en hier het gekookte ei in te doen. Leg je hand op het glas, zodat het water nergens heen kan en schud het glas. Doe dit 20 á 30 seconden en je kunt de schaal er meteen vanaf pakken.

Bekijk de onderstaande video om te zien hoe makkelijk het gaat!

 

Pagina 2/2

Lees ook: Eieren zijn gezond, maar hoeveel mag je eten om gezond te blijven?

Deze keukentruc bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: BBC GoodFood | Beeld: videostill Vijaya Selvaraju