Naomi

Zo pel je het ei voortaan zonder moeite!

Het pellen van een ei gaat soms in een keer heel snel en dan is het een fluitje van een cent. En soms ligt je hele keukenblad bezaaid met kleine stukjes van de schaal waar ook nog eens stukjes ei aan zitten. Het is dat je zo lang hebt moeten wachten tot het ei gekookt was, want anders…

Gelukkig kan het allemaal veel makkelijker!

Toepassingen
Om het allemaal wat makkelijker te laten gaan, is het enige wat je nodig hebt een klein beetje azijn. Azijn is een ware duizendpoot. Wist jij al waarom je je groenten beter met azijn kunt wasssen? Of dat het enorm goed helpt als je niet kunt slapen. Daar gaan we het nu niet over hebben, want er is nog een geweldig trucje voor dit huis-, tuin- en keukenmiddeltje.

Pellen
Doe een scheutje azijn in het water als je eieren gaat koken en je kunt de schaal er zonder enige moeite vanaf halen. Dit scheelt een hoop ergernis en dat is wat we allemaal willen! Ook als je eieren wilt pocheren kun je er een scheutje azijn bij doen. Dit scheutje zorgt ervoor dat het eiwit niet gaat waaieren en je het perfect gepocheerde eitje krijgt.

Net geen azijn in huis? Lees nog meer trucjes om een ei moeiteloos te pellen op de volgende pagina!

Pagina 1/2