Zo heb jij ook weer een prachtige oven
Een overstroomde ovenschotel, een lekkende springvorm: aangekoekt vet in de oven heb je zo. De vraag is: hoe kom je er weer vanaf? Gelukkig is het antwoord op die vraag heel simpel, namelijk: met citroen!
Met dit trucje ben je zo af van die nare vetvlekken.
Hoe werkt het?
- Zuig om te beginnen met een stofzuiger alle losse stukjes en kruimels op. Denk hierbij ook aan de rubberen randen langs de deur. Daar blijven veel kruimels in hangen.
- Snijd vervolgens een citroen in schijfjes en leg die in een ovenvast schaaltje.
- Verwarm de oven nu voor op 200 graden.
- Zet het schaaltje in de oven als die is opgewarmd en laat ‘m tien minuten in de hete oven staan. De sappen in de citroen verdampen. Deze ‘citroenstoom’ weekt al die nare vetresten heel gemakkelijk los.
- Het enige wat je nu nog rest is alles weghalen met een vochtige microvezeldoek. Spoel de doek tussendoor even uit en herhaal deze stap nog eens.
- Laat de deur van oven even openstaan tot alles weer goed droog is.
Hardnekkige vlek?
Mocht dit trucje toch sommige vlekken niet verwijderen dan vraagt dat om het zwaardere geschut. Pak 30 gram baking soda en voeg water toe tot je een mooie dikke pasta hebt. Smeer dit op de vlek die je niet weg krijgt. Laat dit 15 tot 30 minuten inwerken en je boent de vlek zo weg! Zo makkelijk kan het zijn.
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Flair | Beeld: Videostill YouTube