Magnetron
De magnetron? Ja echt, op die manier krijg je de knapperigste spekjes ooit. Snijd het spek in kleine stukjes en leg deze in een lage, magnetronbestendige schaal. Dek de schaal af met keukenpapier om de spettertjes op te vangen. Stop de punten van het keukenpapier onder de schaal zodat het papier niet kan wegwaaien. Schakel de magnetron in op 600 watt en reken voor 100 gram spek ca. 4 min. Klaar ben je!
Oven
Heb je geen magnetron, maar wel een oven? Dan kun je het volgende ook proberen. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en leg hier de spekjes op. Bak de spekjes ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Wellicht moeten de spekjes langer in de oven, dit is afhankelijk van de dikte van het spek.
Wafelijzer
Heb jij een wafelijzer? Gebruik hem dan ook eens om spek krokant te maken in plaats van voor goddelijke wafels. Dit werkt voornamelijk goed voor katenspek. Leg de spekjes op het ijzer en laat een paar minuten staan en controleer af en toe.
Pagina 2/2
Lees ook: Dit is waarom je witbrood altijd moet roosteren
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Smulweb | Beeld: Pexels, Pixabay
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.