Het geheim
Het geheim voor krokante ovenaardappelen -en iets dat veel mensen overslaan bij het bereiden van ovenaardappel- speelt zich af vóórdat de aardappelen in de oven gaan. In de vorige stap heb je het kookwater uit de pan afgegoten en de aardappelparten in de pan laten zitten.
Zet nu deksel op de pan en schud een aantal keer stevig de pan heen en weer. Door het schudden zorg je ervoor dat de aardappels aan de buitenzijde kneuzen, wat uiteindelijk voor een extra krokant jasje zorgt!
Ovenaardappelen
In de laatste stap verwarm je de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en sprenkel hier wat olijf- of zonnebloemolie overheen. Verdeel de aardappelparten over de bakplaat. Door de lange zijden van het bakpapier naar elkaar toe te halen maak je het voor jezelf makkelijker om de olijf- of zonnebloemolie gemakkelijk over alle zijden van de aardappelparten te verdelen. Zet de bakplaat ± 30 minuten in de oven en houd tussentijds de aardappelen goed in de gaten dat ze niet te bruin worden. Et voilà! Nu heb je de meest krokante ovenaardappelen ooit!
Pagina 2/2
Lees ook: Pas op: deze zes voedingsmiddelen lokken hoofdpijn uit
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: FoodTube | Beeld: videostill, YouTube