Christel

Wij hebben de leukste kooktips voor je op een rijtje gezet

Koken is iets wat veel mensen leuk vinden als ze er tijd voor hebben. Als ze snel iets in elkaar moeten flansen omdat ze op tijd staan, is het veel minder leuk. Daarnaast is het schoonmaken van de keuken en de afwas doen iets wat we liever door de kaboutertjes laten doen. Om het koken nog leuker te maken en het schoonmaken wat makkelijker en sneller uit te kunnen voeren, hebben we een paar kooktips en keukentrucs voor je op een rijtje gezet.

Kende jij deze trucjes al?

Pasta koken in 60 seconden

Als je pasta bereidt, neemt dit niet heel veel tijd in beslag, maar het is altijd mooi meegenomen als dit nog sneller kan! Dankzij dit trucje heb je binnen een minuut zachte en warme pasta. Het enige wat je moet doen is rauwe pasta een nachtje laten weken. Door het water wordt de pasta ‘week’. Als je het nodig hebt hoef je het alleen even in kokend water te doen en je bent zo klaar.

Bewaar olijfolie niet naast het gasfornuis

Als we koken gebruiken we altijd wel een beetje olijfolie, wel zo handig om de fles olie daarom naast het gasfornuis te zetten. Maar het komt de kwaliteit van de olie niet ten goede, zo weet de Engelse Prima. Volgens de site blijft olijfolie zes maanden goed na openen, maar als de olie warm wordt blijft het veel minder lang goed.

Vlees snel ontdooien

Veel mensen hebben altijd wel wat etenswaren in de vriezer liggen. Als je even geen zin hebt om naar de supermarkt te gaan, is het fijn dat je iets uit de vriezer kunt halen. Helaas duurt het wel even voor vlees is ontdooid. Gelukkig is er een manier waarop je vlees makkelijk en snel kunt ontdooien. Het enige wat je nodig hebt zijn een aantal diepvrieszakken en een pan met warm water. Bekijk hieronder wat je moet doen.

Voorkom huilen tijdens het snijden van de uien

Een ui door de pasta, rijst of salade maakt het gerecht een stuk lekkerder. Helaas kunnen velen het niet droog houden wanneer ze de ui moeten snijden. Dat is dankzij dit trucje verleden tijd. Laat je ui een half uur in de koelkast liggen voor je ‘m snijdt. Chef-kok Russel Jackson zweert bij dit trucje. Door de kou wordt het stofje in de ui dat je ogen irriteert minder actief. Heb je niet een half uur de tijd? Doe je ui dan 30 seconden in een ijsbad. Let op: dit trucje werkt alleen als je de uien gaat gebruiken voor het koken. Het is niet aan te raden om dit te doen als je ze rauw wilt eten, want de textuur van de ui kan wat veranderen door de kou.

Bewaar tandpasta in de keuken

Het klinkt een beetje vreemd, maar eigenlijk zou je altijd een tube tandpasta in de keuken moeten hebben. Je kunt namelijk niet alleen je gebit weer brandschoon krijgen met tandpasta, maar ook heel veel spullen in de keuken. Ben je bijvoorbeeld vergeten een onderzetter onder je glas te doen en heb je van die lelijke waterkringen in je houten tafel staan? Dit kun je verwijderen door rustig met wat tandpasta over de vlek te wrijven. Let wel op dat je geen geltandpasta gebruikt. Ook kun je je zilveren bestek weer laten glanzen door ze schoon te maken met wat tandpasta. En last but not leaste: je kunt je handen ermee schoonmaken. Als je vis of knoflook hebt gesneden, kunnen je handen nog lang naar deze voedingsmiddelen ruiken. Dit kun je gelukkig voorkomen door je handen te wassen met tandpasta!

Vaarwel stinkende prullenbak

Als je een stinkende prullenbak hebt, is het slechts een kwestie van tijd voor je hele huis muf ruikt. In de prullenbak worden vaak lege verpakkingen, etensresten en vochtige spullen gegooid. Niet zo gek dat-ie snel kan stinken. Dit kun je in de toekomst gelukkig voorkomen. Hoe? Door een paar druppels etherische olie op een wattenbol te druppelen, deze in de prullenbak te doen en daarna pas de vuilniszak in de prullenbak te doen. Ideaal!

Aangekoekte etensresten uit de pan verwijderen 

Heb je je eten laten aanbranden? Geen zorgen, het kan de besten overkomen. Helaas is het wel een irritant klusje om de pan weer brandschoon te krijgen. Hoewel, er zijn een paar manieren waarop je het makkelijk kunt verwijderen. Een van die manieren is door simpelweg een laag cola in de pan te schenken. Laat dit ongeveer vijf minuten staan en daarna is het een stuk makkelijker om de pan schoon te maken!

Lees ook: Zo kun je heel makkelijk zien of een ananas echt rijp is

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Purewow, Prima, America’s Test Kitchen, The Kitchn, Elle Eten | Beeld: Pexels