DIT is de beste tijd om elke groente te koken
Wij hebben het regelmatig: slappe witlof, broccoli die uit elkaar valt of sperzieboontjes die juist net een tikje teveel bite hebben. Groente koken, het blijft lastig om te weten hoelang het nou precies moet. Om jou (en onszelf) een eindje op weg te helpen hebben we hieronder een handig schema voor je waarin je precies kan zien hoelang elke groentesoort maximaal gekookt moet worden.
Als je van iets knapperigere groente houdt kan je een wat kortere kooktijd aanhouden. Daarnaast kan de kooktijd soms langer of korter van groenten zijn dan in de tabel staat. Verse groenten hebben bijvoorbeeld wel eens langer nodig. Ook zijn bijvoorbeeld bloemkoolroosjes sneller gaar dan een hele bloemkool. Voordat je de groenten afgiet, kun je het beste even met een vork erin prikken en kijken of de groenten zacht genoeg zijn.
Soort | Aantal minuten |
---|---|
Aardappels | 20 min. |
Andijvie | 15 min. |
Asperges | 7 min. |
Zoete aardappel | 15-20 min. |
Bloemkool | 10-15 min. |
Broccoli | 10-15 min. |
Doperwten | 10 min. |
Pastinaak | 20 min. |
Pompoen | 20-25 min. |
Snijbonen | 10 min. |
Sperziebonen | 15-20 min. |
Spruitjes | 10 min. |
Sugarsnaps | 3-5 min. |
Wortels | 10 min. |
Witlof | 20 min. |
Handig! Heb jij nog toevoegingen aan het lijstje? Laat het ons weten!
Bron: Lekker&Simpel | Beeld: pixabay