Koken met verse kruiden is heerlijk, maar niet altijd even praktisch!
Verse kruiden geven je recept altijd net dat beetje extra. Een lekkere maaltijd maak je af met een paar blaadjes verse basilicum, peterselie of verse dille.
Verse kruiden zijn natuurlijk heerlijk, maar ze nemen wel erg veel ruimte in je koelkast in. Je schaft een bosje peterselie en rozemarijn aan en je groentelade zit alweer voor de helft vol! Niet heel praktisch. Daarnaast bederven verse kruiden heel snel, een groot deel gebruik je niet en kan je dus weggooien. Zonde van het geld! Dat kan allemaal veel makkelijker, kijk snel op de volgende pagina om te zien hoe!
De oplossing is even gemakkelijk als geniaal. Je hebt er vier dingen voor nodig:
- Een voorraad verse kruiden naar keuze
- Extra vergine olijfolie
- Een ijsblokjesvorm
- Krimpfolie
Snijd de kruiden fijn. Een combinatie van basilicum, oregano en rozemarijn is bijvoorbeeld erg lekker voor door verschillende pasta’s! Vervolgens verdeel je de kruiden over de vakjes van de ijsblokjesvorm. Hier schenk je de olijfolie overheen totdat de vakjes vol zitten met kruiden en olie. Pak de ijsblokjesvorm in met krimpfolie en laat het een nachtje in de vriezer liggen. De volgende dag heb je handige “hapklare” blokjes met heerlijke verse kruiden! Als je gaat koken gooi je naar smaak een paar blokjes in de pan en je maaltijd smaakt heerlijk. Geld- en ruimtebesparend!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Beeld: Pexels