Sabine

Door een te warme koelkast kun je per maand tot wel 75 euro aan voedsel verspillen

Denk je nog wel een lekker kliekje in de koelkast te hebben staan, blijkt bij opening van het Tupperwarebakje dat het prakje niet bepaald lekker meer is. Mogelijk staat je koelkast te warm, waardoor de voedingsmiddelen die je erin stopt sneller bederven.

Bij een groot deel van de mensen staat de koelkast te warm ingesteld.

Voedselverspilling

Voedselverspilling vinden we allemaal zonde, maar het overkomt ons helaas allemaal weleens. Wil je proberen dit tegen te gaan? Check dan de temperatuur van je koelkast. Uit onderzoek van de Britse voedselverspillingsorganisatie WRAP blijkt dat Britse gezinnen gemiddeld 70 pond per maand weggooien, omdat hun koelkast op de verkeerde temperatuur staat ingesteld.

Temperatuur

Volgens WRAP staat de koelkast van de helft van de mensen in het Verenigd Koninkrijk te warm ingesteld, namelijk op 7°C. Laten wij snel leren van de fout van de Britten en de temperatuur van onze koelkast controleren. De voedselorganisatie vertelt dat de temperatuur tussen de 0°C en 5°C moet zijn om je voedsel zo lang mogelijk te kunnen bewaren.

Te warm

Het voedsel dat wij in onze koelkasten bewaren, is niet geschikt voor een temperatuur warmer dan 5 graden, zo vertelt Helen White van WRAP aan The Huffington Post. “Voedingsmiddelen worden te warm en daarom zijn ze ook sneller niet meer te eten”, verklaart ze. Het gevolg is dat veel gezinnen voedsel moeten weggooien en het gemiddelde wat in Groot-Brittanië wordt weggegooid bedraagt 70 pond.

40 kilo

Bovenstaande geldt dan wel voor de Britten, maar in Nederland kunnen we er (helaas) ook wat van. Uit een rapport van Milieu Centraal blijkt dat de gemiddelde Nederlander 40 kilo voedsel per jaar weggooit. Dat klinkt een beetje abstract, maar dat komt neer op 20 procent van al het voedsel dat we per jaar in de supermarkt kopen.

Lees ook: Dit is hoe lang je gekookte eieren in de koelkast kan bewaren

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Huffington PostPlanbureau voor de Leefomgeving | Beeld: Pixabay