Zo blijft je antiaanbaklaag langer goed!
De teflonlaag in de koekenpan is een ware uitkomst voor veel amateur chefs. Het scheelt een hoop irritatie als je pannenkoeken niet aanbakken aan de onderkant van de koekenpan. Toch is die laag in de pan geen eeuwig leven beschoren. Stukje bij beetje slijt de antiaanbaklaag weg en dan opeens bakt je eten wel weer aan. Dat is nou jammer… Velen van ons zullen de pan gelijk weggooien en een nieuwe kopen, maar dat is eigenlijk zonde. Met deze truc is het namelijk heel makkelijk op te lossen!
Weggooien hoeft niet meer!
Keukenzout
Deze truc is zo simpel en de oplossing heb je al in je keukenkastje staan, namelijk: keukenzout! Het enige dat je moet is de antiaanbaklaag van de desbetreffende pan bedekken met een flinke laag keukenzout. Laat dit even goed heet worden door de pan een tijdje op het vuur te zetten. Vervolgens hoef je het zout er alleen maar af te spoelen en de pan weer droog te maken. Je zult zien dat alles nu veel minder aanbakt!
Afwassen
Om te voorkomen dat je antiaanbaklaag snel slijt kun je ervoor kiezen om je pan niet meer met afwasmiddel te reinigen. Afwasmiddel slijt de mooie laag stukje bij beetje weg en dat wil je eigenlijk voorkomen. Kies er daarom voor om je pan enkel af te spoelen met water en een afwasborstel en daarna even te drogen met een velletje keukenpapier. Op die manier haal je het vet weg, maar blijft de laag intact!
Naast het beschermen van je antiaanbaklaag, kan zout je pannen nog verder helpen. Ga door naar de tweede pagina om te lezen hoe je een aangebrande pan redt met zout.
Pagina 1/2