Zo zal je knoflook minder snel hard of bruin worden
Heb je de moeite genomen een teentje knoflook te pellen, blijkt je knoflook helemaal niet meer goed te zijn. Dit vervelende momentje in de keuken kan gelukkig wat vaker voorkomen worden als je knoflook maar uit de juiste manier bewaart. Met deze tips gaan je teentjes knoflook veel langer mee.
Zo voorkom je dat je knoflook niet meer bruikbaar is.
De juiste uitzoeken
Staat knoflook op het boodschappenlijstje? Zorg er dan voor dat je de juiste kiest. Het klinkt allemaal zo logisch, maar vermijd knoflook die zacht of beschadigd is. Ook kun je knoflook met kiemen beter laten liggen.
Bewaar in de koelkast
Als er te veel vocht bij de knoflook komt, gaat dit niet ten goede van de teentjes. Door de knoflook in de koelkast te bewaren voorkom je dit probleem. Besluit je knoflook in de koelkast te bewaren, laat het dan ook in de koelkast liggen tot je het nodig hebt. Haal je de knoflook uit de koelkast en ben je niet van plan om het te gebruiken? Dan zal de knoflook al snel kiemen.
In de vriezer
Heb je heel veel knoflook in huis en weet je dat je het niet allemaal kunt opeten? Dan kun je knoflook invriezen. Het klinkt een beetje vreemd, maar het kan prima. Pel de knoflook en doe het in een keukenmachine met een beetje water. Zet de machine aan tot een fijne pulp ontstaat en doe de pulp in een ijsblokjesvorm. Je kunt het daarna gewoon ontdooien wanneer je het nodig hebt. Al is het volgens sommige mensen op deze manier wel wat minder lekker.
Roosteren
Wil je de knoflook wel in de vriezer bewaren, maar lijkt het je niets om de knoflook eerst te malen? Dan kun je ook besluiten om de knoflook eerst in de oven te roosteren. De knoflook krijgt zo een mildere smaak en geroosterde knoflook kun je ook goed in de vriezer bewaren tot je de knoflook nodig hebt.
Lees ook: In knoflookboter gebakken Toscaanse garnalen met romige saus
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pixabay