Altijd een fijn idee om genoeg knoflook op voorraad te hebben
Heb je een grote verpakking knoflookbollen op de kop getikt? Wij koken graag en veel met het geurige goedje, maar toch wil er nog wel eens een bol knoflook over datum gaan. Voortaan voorkomen we dit door onze knoflookvoorraad simpelweg in te vriezen. Zo doe je dat!
Altijd verse knoflook
Door knoflook in te vriezen heb je altijd snel en gemakkelijk een portie bij de hand. Het kost even wat voorbereiding, maar die tijd win je vanzelf terug tijdens het koken. Want zeg nu zelf, wanneer gooi je niet een teentje knoflook door de maaltijd?
Stap voor stap
In een TikTok-video laat Feel Good Foodie zien hoe je te werk gaat.
- Stap 1: Pel een paar bollen knoflook totdat je allemaal losse teentjes hebt.
- Stap 2: Doe de knoflookteentjes in de keukenmachine of sterke blender en blend tot een pasta.
- Stap 3: Doe de knoflookpasta in een diepvrieszakje en verspreid gelijkmatig uit.
- Stap 4: Druk het mes tegen het zakje om vierkantjes te creëren. Zo wordt het makkelijk om porties ingevroren knoflook af te breken tijdens het koken.
- Stap 5: Schrijf de datum van invriezen op het zakje en vries de knoflook in. Consumeer binnen drie maanden, daarna kan de knoflook smaak verliezen.
@feelgoodfoodie How to freeze garlic – in case anyone else cooks with as much garlic as I do! ? #tiktokpartner #learnontiktok #garlic #kitchentips
Ook handig om te weten: Kun je avocado’s eigenlijk invriezen?
Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: TikTok | Beeld: Pexels, Karolina Grabowska