Sabine

Vaarwel kleffe wedges, hallo knapperige aardappeltjes!

In Nederland wordt een aardappel nog weleens in een stamppot verwerkt. Lekker, zeker als het buiten guur weer is. Maar het betekent heus niet dat we aardappelen altijd maar stampen met een groente naar keuze. We willen ze ook weleens als wedges eten en bereiden in de oven. Worden jouw ‘knapperige aardappeltjes’ helemaal niet knapperig, maar eerder klef?  Laat ons je vertellen hoe je het wél voor elkaar speelt.

Kookboekauteur Chrissy Teigen weet hoe je het voor elkaar krijgt.

Geroosterd uit de oven

Wie bekent is met Chrissy Teigen weet dat het model en de tv-persoonlijkheid gek is op eten en dat ze verscheidene kookboeken op haar naam heeft staan. Chrissy, de vrouw van John Legend (je weet wel, van dat nummer All of Me) is gek op lekker eten en krijgt niet genoeg van knapperige geroosterde aardappeltjes uit de oven. Een tijd geleden deelde ze haar tip op Instagram en we moeten zeggen: het klinkt het proberen waard.

Zo werkt het

Om haar aardappelpartjes knapperig te krijgen, past Chrissy een simpele truc toe. “Verwarm de bakplaat tien minuten voordat je de aardappelen erop legt. Draai ze halverwege om en je hebt nooit meer harde aardappeltjes”, schrijft ze op Instagram. Om de aardappeltjes op smaak te brengen voegt Chrissy er bovendien nog tijm en knoflook aan toe. Heerlijk!

Lees ook: Recept: herfstige witte koolovenschotel met rijst en kaas

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op het Pinterest

Bron: Instagram Chrissy Teigen | Beeld: Unsplash