Velveting
De techniek voor het verkrijgen van lekker zachte kip wordt ook wel velveting genoemd en betekent eigenlijk ‘door olie of water heen halen.’ Eerst wordt de kip in stukken gesneden, waarna er mengsel van eiwit, maizena, rijstazijn, olie, en zout wordt gemaakt waar de kip doorheen wordt gehaald. Vervolgens wordt er water of olie aan de kook gebracht en worden de stukjes kip met behulp van een spatel door het kokende water gehaald zodat ze gaar koken. Daarna worden de stukjes kip in een gerecht verwerkt. Wij gaan dit ook doen!
Foe yong hai
Een ander gerecht dat heel populair is bij de Chinees is het overheerlijke foe yong hai. Dit heerlijke gerecht lijkt wellicht moeilijk na te maken, maar met dit recept maak jij net zulke lekkere foe Yong hai als bij de Chinees. Je hebt helemaal niet zoveel ingrediënten nodig en je kunt het nog snel maken ook! Nieuwsgierig geworden? Lees het recept hier.
Pagina 2/2
Lees ook: Met dít trucje wordt het schoonmaken van je knoflookpers een makkie
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: The Kitchn | Beeld: videostill