Zo raak je nooit meer in de war
Heb je ook zo’n prachtig messenblok op het aanrecht staan? Het ziet er niet alleen mooi uit, maar voor elke (amateur) kok zijn al deze verschillende keukenmessen een echte uitkomst. Alleen is het soms nog lastig om te onthouden welk mes nou precies waarvoor gebruikt kan worden.
Op deze vraag hebben we nu het verlossende antwoord!
Koksmes
Deze alleskunner in het messenblok is vrijwel geschikt voor elk etenswaar om te snijden. Van verschillende groenten tot aan diverse vleessoorten, dit mes kan het allemaal aan. Noodzakelijk in elke keuken dus!
Broodmes
Eigenlijk verklapt de naam het al: dit grote mes is ideaal om brood mee te snijden. Maar niet alleen voor brood is deze geschikt, want mocht je voor de rest alleen maar botte messen in de keukenla hebben liggen, dan is het broodmes ook perfect op tomaten mee te snijden zónder dat al het vruchtvlees uit de tomaat spat.
Officemes
Heb je wat fijner snijwerk op de bereidingsomschrijving van het recept staan? Dan is het officemes het perfecte mes om flinterdunne plakjes te zijn. Met name voor de garnering op de gerechten, zoals appel of plakjes avocado kan hiermee gesneden worden.
Uitbeenmes
Door de vreemde vorm van dit mes weten veel mensen vaak niet wat ze ermee aanmoeten in de keuken. Niet heel gek dus dat dit mes het minst gebruikt wordt vanuit het messenblok. Het uitbeenmes wordt ook wel vaak het fileermes genoemd, wat uitermate geschikt is voor het fileren van vis of het uitbenen van vlees.
Hakmes
Tenslotte hebben we nog het hakmes in het messenblok zitten. Vaak is het even schrikken wanneer je dit gigantische mes uit het blok trekt, want dit Chinese koksmes is verreweg het grootste mes uit de collectie. Dit mes wordt veel gebruikt voor het breken van botten bij bereiding van vlees en gevogelte. Daarnaast is het ook erg handig voor het snijden van stevige groenten en fruit zoals bijvoorbeeld een kokosnoot.
Lees ook: Handig om te weten: welke pan gebruik je waarvoor tijdens het koken?
Fan van dit artikel? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Insider, Elle Eten | Beeld: Pixabay
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.