Zó lukt die eerste pannenkoek ook bij jou!
Bij heel veel pannenkoekenbakkers mislukt de eerste pannenkoek altijd en gaat deze de prullenbak in, of verdwijnt-ie in de mond van de bakker. Ze kunnen vaak het daglicht niet verdragen en dat is jammer. Je kan die eerste pannenkoek namelijk heel makkelijk wél laten slagen.
Als je de truc hoort denk je vast “Oh ja!”
Hete pan
Volgens de kookwebsite 24Kitchen beginnen we veel te snel met het bakken van de pannenkoeken. Een mislukte eerste pannenkoek is bijna altijd het resultaat van een pan die nog niet heet genoeg is. Je moet dus gewoon wat meer geduld hebben en dan komt het allemaal goed.
Waterdruppel
Hoe weet je nou dat de pan goed heet is? Heel simpel, je laat een paar druppels water in de pan vallen en als ze rustig verdampen weet je dat de pan nog niet de juiste temperatuur heeft bereikt. Als de waterdruppeltjes echter dansen door de pan en heel snel verdwijnen, dan is het tijd om je eerste beslag in de pan te gieten en ben je bijna gegarandeerd van een prachtige eerste pannenkoek.
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Libelle | Beeld: Pixabay