Ben jij ook zo gek op kersen?
Het is weer bijna het seizoen voor kersen. Deze heerlijke, zoete vrucht is het meest te vinden in de supermarkten en groenteboeren rond de maanden juni en juli. Natuurlijk zijn ze los lekker te eten, maar passen ze ook perfect in verschillende soorten baksel. Maar die grote pit, hoe krijg je die nu het beste uit de kers?
Zonder dat je handen compleet rood zijn van de kersensap.
Voedingsstoffen
Kersen zijn echte zomervruchten, die we met name in de maanden juni en juli van Nederlandse bodem vers kunnen verkrijgen. Er zijn zowel zoete- als zure kersen te koop. De zure variant wordt ook wel morellen of krieken genoemd. Deze populaire zomervruchten zitten vol met kalium, calcium, fosfor, magnesium, ijzer, koper, zink, vitamine E, K, B1, B2, B6 en vitamine C, nicotinezuur en folaat. Genoeg redenen dus om deze zomer weer voldoende kersen in te slaan!
Trucje
Maar hoe krijg je nu precies die vervelende, grote pit uit een kers? Daar is gelukkig een heel makkelijk trucje voor, zonder dat je handen compleet onder de rode sap zitten. Het enige wat je namelijk nodig hebt is een grote veiligheidsspeld (± 5 centimeter). Gebruik de achterzijde, en dus niet de kant waar je de veiligheidsspeld losmaakt, om de pit uit de kers te scheppen. Et voilà, geen gedoe meer met het verwijderen van de kersenpitten!
Lees ook: Giet beslag over kersen heen en je krijgt de allerlekkerste taart die je ooit hebt geproefd!
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: 5-minute Crafts | Beeld: Pexels
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.