Kaasfondue klaar? Dippen maar!
Gerecht met veel kaas? Daar tekenen we voor. Soms maken we zelfs een uitstapje en pakken we de fonduepan er weer bij. Lekker om stukjes brood of vlees te dippen terwijl de kaas helemaal gesmolten is. Maar dat zijn niet de enige dippers die je kunt gebruiken tijdens de kaasfondue. We zetten de bijzondere dippers op een rij!
1. Fruit
Kaas en fruit gaan goed samen op de kaasplank, dus waarom niet bij het fonduen? Wij zijn dol op de combinatie kaas en peer, maar druiven, appel en ananas zijn ook heerlijk. Het hartige en het zoete vormen een heerlijke combinatie!
2. Blokjes ham of salami
Hoewel het heerlijk is om gehaktballetjes of stukjes vlees te dippen in gesmolten kaas, is er natuurlijk nog meer lekkers in het vleesschap te vinden. Denk aan stukjes vegaburger, blokjes ham of gerookte kipfilet en stukjes salami. Of wat dacht je van bitterballen of kipnuggets? Jummie!
3. Pasta
In een pastagerecht is kaas onmisbaar, dus waarom zou je het niet in de kaasfondue dippen? Hierbij is het wel handig om grotere pasta te gebruiken, zoals penne, fusilli of ravioli. Uiteraard eerst koken, en daarna is het dippen geblazen!
4. Gebakken vis
Vis en kaas zijn een gouden combinatie, en dus is vis onmisbaar tijdens het fonduen. Onze tip: gebakken garnalen met knoflook. De verschillende smaken gaan ontzettend goed samen, en dat smaakt naar meer.
5. Chocolade
Wij zijn hier zelf een beetje sceptisch over, maar meerdere mensen vinden chocolade en gesmolten kaas een smakelijke combinatie. Vooral de KitKat is erg populair om te dippen. Toch maar een keertje proberen?
Zin om te dippen? Hier vind je het recept voor zelfgemaakte kaasfondue.
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Kookfans (archief), Brendakookt.nl, bregblogt.nl | Beeld: Unsplash, Angela Pham