Naomi

Kaas raspen was nog nooit zo makkelijk

Kaas raspen is van niemand het favoriete klusje. Het is tijdrovend en als je Parmezaanse kaas wilt raspen ben je helemaal eeuwen bezig. Die tijd is nu voorbij. Je kunt dit (en andere) klusje(s) veel makkelijker maken en wij gaan je uitleggen hoe. 

Het is allemaal niet zo moeilijk.

Kaas raspen

Het enige wat je voor deze trucjes nodig hebt is een keukenmachine. Die keukenmachine kun je voor veel meer dingen gebruiken dan alleen malen en snijden. Waarschijnlijk heb je daar nog nooit bij nagedacht. Kaas raspen is een van die toepassingen die veel mensen vergeten. Ze gaan toch nog flink in de weer met de kaasrasp waar menig vinger weleens gesneuveld is. Dit geldt zowel voor middelharde kazen als harde kazen.

Pastadeeg

Toch stoppen de trucjes hier niet. Je kunt met je keukenmachine namelijk ook vers pastadeeg maken. Dat is vele malen lekkerder dan de kant-en-klare gedroogde pasta en het deeg maken kost je meteen veel minder tijd.

Boter

Geen boter in huis, maar wel slagroom? Binnen 10 minuten heeft je keukenmachine de slagroom omgetoverd tot een perfect smeerbaar mengsel. Dat scheelt weer een tripje naar de supermarkt!

Boter raspen

Over boter en raspen gesproken: wist je dat het ook helemaal niet zo’n slecht idee is om je boter eens te raspen wanneer je wilt bakken? Zo blijft je boter koud, wat bevorderlijk is voor het resultaat van je baksel, en is het makkelijk om te kneden. Meet simpelweg de juiste hoeveelheid boter af en gebruik een vork om de boter te raspen, zo voorkom je dat de boter in je hand smelt en heb je meer grip op de boter.

Lees ook: Zo maak je heel makkelijk 2 verschillende koolhydraatarme broden in de Airfryer

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: pxhere