Naomi

Jij serveert vanaf nu het perfect gebakken ei

De smaak zal er niet echt door veranderen, maar je ei zal er wel veel mooier door worden. De Japanners hebben een hele goede truc voor gebakken ei die lang geheim gehouden kon worden, maar nu niet meer! Het geheim is ontrafeld en we gaan ‘m met je delen. 

Dikke kans dat je dit nooit deed.

Truc

Je gebakken ei was hoogstwaarschijnlijk altijd wel lekker, maar je kreeg ‘m nooit zoals bij de Chinees, Japanner of in het hotel. Hoe kan dat toch? Hoogstwaarschijnlijk hadden zij deze truc al wel in handen gekregen en voortaan kun jij iedereen ook verbazen met je eibakkunsten.

Zeef

Voor deze truc heb je alleen een zeef nodig. We horen je denken: een zeef?! Ja, echt. Voordat je ei de pan in gaat, breek je ‘m open in de zeef en laat je ‘m daar even in rusten. Dit is maar een paar seconden. De zeef houdt de textuur van je ei bij elkaar en daardoor glijdt hij niet alle kanten op. Laat ‘m vervolgens in een hete pan met wat olie glijden en bak ‘m zoals je wilt. Nu heb je het perfecte ronde ei met heldere dooier!

Lees ook: Déze 3 items in de keuken verdienen een goede schoonmaakbeurt in het voorjaar

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Buzzfeed food | Beeld: pxhere