De meest gemaakte bakfout aller tijden!
Een baksel op tafel zetten dat er net zo uit ziet als op de foto die bij het recept hoort is zo makkelijk nog niet. Maar waardoor komt dat nu eigenlijk? Waarschijnlijk maak je heel erg vaak deze fout! No worries, je bent niet de enige; dit is namelijk de meest gemaakte bakfout aller tijden.
Een veelgemaakte fout die snel wordt gemaakt.
De truc
Ben jij er ook klaar mee dat je baksels altijd als een plumpudding in elkaar zakken, niet gaar genoeg zijn terwijl je je toch zeker aan de baktijd hebt gehouden en veel platter / kleiner of dunner dan gewild zijn? Houd je dan eens aan de aanbevolen bakvormen in het recept. Velen (wij zijn ook schuldig) gebruiken namelijk een hele andere bakvorm dan de bakvorm die in het recept wordt aanbevolen. Want een springvorm van 26 centimeter gebruiken wanneer er 24 centimeter staat kan toch zeker geen kwaad? Toch wel, want door het gebruiken van een te grote of te kleine bakvorm kan de baktijd veranderen of kan er een teveel aan deeg of beslag ontstaan. Het resultaat? Een niet goed gegaard en deegachtig baksel. Wist jij dit al?
Lees ook: Snijd je stokbrood op deze manier en voorkom platgedrukte en kapotte plakjes