Zo krokant kreeg je ‘m nooit!
Vraag jij je ook wel eens af waarom tosti’s er op plaatjes altijd zo bruin en knapperig uit zien en waarom ze bij jouw altijd een beetje bleek uit het tosti-apparaat komen? Dat heeft alles te maken met dít ingrediënt!
Je zult nooit geloven wat je op de buitenkant van je tosti moet smeren als je de lekkerste tosti ooit wilt maken… Het is namelijk geen boter, maar mayonaise!
Dit heb je nodig:
- 2 sneetjes wit brood
- kaas
- mayonaise
- boter
Zo maak je het:
- Neem de twee sneetjes brood en besmeer deze met mayonaise. Smelt een klontje boter in een koekenpan (het liefste eentje met een goede anti-aanbaklaag).
- Laat het klontje boter smelten op middelhoog vuur (op hoog vuur zal je tosti verbranden, op laag vuur zal je tosti nooit bruin worden).
- Leg een sneetje brood met de mayonaise kant naar beneden in de pan en leg hier wat plakjes kaas op. Leg het andere sneetje brood er bovenop (ditmaal met de mayonaise kant boven).
- Bak vier minuten totdat het onderste sneetje goudbruin en perfect is. Draai de tosti om, voeg nog wat boter toe aan de pan en bak nog vier minuten.
- Haal uit de pan, snijd doormidden en serveer direct.
Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: archief | Beeld: Grilled Cheese door Vanessa Druckman onder de licentie CC BY 2.0