Een klein beetje van dit ingrediënt doet al wonderen
Chili con carne is een gerecht dat heerlijk smaakt, goed vult en ook nog eens gezond is. We zijn dol op dit gerecht en eten het dan ook regelmatig. Er zijn tal van manieren waarop je een heerlijke chili con carne kunt maken, maar hoe je je gerecht ook maakt, voeg in de toekomst dít ingrediënt toe om ‘m nog lekkerder te maken.
Het geeft de chili con carne veel meer smaak.
Chocolade
Wil je de lekkerste chili con carne ooit maken? Voeg in het vervolg een klein beetje chocolade toe. Je proeft de chocolade helemaal niet, maar het geeft een extra dimensie aan je saus. We waren er eerst een beetje huiverig voor om chocolade toe te voegen aan het bonengerecht, maar in de toekomst doen we het altijd. Wat ontzettend lekker!
Wat heb je nodig voor vier personen?
- 500 gram gehakt
- 400 gram gepelde tomaten, in stukjes
- 200 gram kidneybonen
- 200 gran witte bonen
- 250 milliliter witbier
- 3 selderij stengels, in stukjes (optioneel)
- 3 wortels, in stukjes gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 eetlepel oregano
- 2 theelepels chilivlokken
- 15 gram fondantchocolade, geraspt
- snufje zout
- snufje peper
- olijfolie
Wat moet je doen?
- Schenk een beetje olijfolie in een pan en bak het gehakt rul.
- Doe vervolgens een beetje olijfolie in een andere, grote pan en voeg hier de ui, knoflook, selderij, wortels en chilivlokken aan toe. Bak deze glazig.
- Voeg daarna de tomaten, bonen en oregano aan het gehakt toe.
- Schenk het witbier over het gehakt en laat het twintig minuten sudderen. Voeg eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe.
- Voeg als laatste de chocolade toe en roer dit goed door het gehakt.
- Serveer de chili con carne eventueel met wat zure room, avocado en limoensap. Geniet ervan!
Variatietip: voeg nog wat paprika en/of maïs toe om het gerecht nog gezonder te maken.
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Libelle | Beeld: Pixabay