Wij gaan dit voortaan ook doen
Gordon Ramsay is van alle markten thuis. De chefkok weet precies hoe je de lekkerste kip kunt bereiden en hoe je een goede tafel in een restaurant kunt krijgen. Ook van iets simpels als een geklutst ei weet Gordon een ware traktatie te maken door dít ingrediënt toe te voegen.
Geheime ingrediënt
Als piepjonge chef (in opleiding) ging Gordon Ramsay naar Frankrijk om de kneepjes van het vak onder de knie te krijgen. Daar ging hij experimenteren met recepten voor geklutste eieren en kwam hij op het idee om crème fraîche toe te voegen aan het gerecht. Niet alleen bereidt hij de eieren met crème fraîche, maar hij maakt ze klaar in steelpan. Volgens de kok kun je de koekenpan achterwege laten en moet je de eieren ook niet kruiden voordat ze klaar zijn.
Wat heb je nodig voor 1 portie?
- 3 middelgrote eieren
- 25 gram (room)boter
- halve eetlepel crème fraîche
- bieslook naar smaak, fijngesneden
- zout en peper naar smaak
- toast om te serveren
Wat moet je doen?
- Doe de eieren in een pan en voeg de boter toe. Zet de pan vervolgens op een middelhoog vuur. Let op: de eieren worden pas geklutst in de pan.
- Kluts de eieren net zo lang met een siliconen spatel tot ze klaar zijn. Haal de pan af en toe van het vuur, terwijl je blijft roeren. Op deze manier worden de eieren niet te snel gaar en blijven ze romig.
- Zet het vuur af zodra de eieren bijna gaar zijn en er romig uitzien. Roer er vervolgens een halve eetlepel crème fraîche doorheen.
- Breng de eieren op smaak met een beetje zout, peper en verse bieslook.
- Serveer de eieren op toast en je hebt een heerlijke maaltijd.
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Popsugar | Beeld: videostill Gordon Ramsay