Sabine

Nog een andere manier om eieren klaar te maken!

Wanneer het op eieren aankomt, hebben we vrijwel elke methode voor het bereiden daarvan wel geprobeerd, toch: gepocheerd, gekookt, gebakken, uit de oven. Maar er blijkt toch een manier te zijn die we nog niet eerder hadden geprobeerd: een gekookt roerei!

Het lijkt wel wat op het pocheren van een ei.

Roerei

Een geroerd eitje maken de meesten gewoon in de koekenpan, maar er is ook een andere manier waarop je het kunt klaarmaken: in een pan met heet water. Het heeft wel wat weg van het pocheren van een ei. Wanneer je een ei pocheert, gaat-ie regelrecht het hete water in zonder van tevoren iets met het ei te doen. Wanneer je roerei gepocheerd wil klaarmaken, moet je wel even een tussenstapje ondernemen.

Bereiden

Michelin-chef Daniel Patterson en chef James Beard hebben een unieke manier bedacht om een geroerd ei te maken. Zij bereiden ‘m op bijna dezelfde manier als een gepocheerd ei. Een verschil: ze kloppen het ei van tevoren. Daarna wordt deze in kokend water gegoten en voilà: in no time ontstaat een flully roerei.

Bekijk hieronder de video om te zien hoe je het precies doet.

Dit recept bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Good HousekeepingBeeld: Videostill