Zeg maar dag tegen droge, taaie hamburgers
Maak jij weleens je eigen hamburgers van gehakt? Of koop je runderhamburgers van de supermarkt of slager? Als je goed vlees koopt, krijg je heerlijk malse burgers die je eindeloos kunt combineren op een broodje met verschillende toppings. Helaas lukt het niet altijd om lekkere burgers te bakken die gaar zijn maar niet hun malsheid verliezen. Met deze truc zijn droge hamburgers verleden tijd, want zo worden ze altijd heerlijk mals!
Het geheim is… boter!
Boterburger
Het geheim van een heerlijk malse burger is extra boter. En dan wel geraspt en aan je gehakt toegevoegd. Zo krijg je zelfs met gehakt van lage kwaliteit nog lekker malse burgers, ook als je ze helemaal doorbakt. Deze kleine stukjes extra vet zorgen voor sappigheid wat tot een heerlijke burger leidt. Zo kun je heerlijke runderburgers bakken met de smaak van puur rund, zonder malsheid en smaak te verliezen.
Raspen
Hoe je deze techniek toepast? Gebruik koude boter en rasp dit. Zo zorg je ervoor dat het dezelfde structuur heeft als het gehakt, waardoor er geen gaten en kieren in je hamburgers ontstaan. Meng voorzichtig, kneed je te veel in het gehakt dan wordt het taai. Wees ook voorzichtig wanneer je de burgers vormt. Strooi pas zout, peper en kruiden over de burger nadat je de burgers hebt gevormd. Strooi nooit zout door het gehakt, want dit trekt vocht uit het vlees.
Bakken
Nadat je de burgers hebt gevormd en hebt bestrooid met boter, kun je ze op een middelhoog vuur bakken. Dit kan in een pan, grillpan of op de barbecue. Wees wel voorzichtig met vuur, want de boter kan spatten en voor hogere vlammen zorgen. De boter aan de buitenkant van de burger zorgt voor een heerlijk knapperige buitenkant, terwijl de boter aan de binnenkant ervoor zorgt dat de burgers mals en sappig blijven. Combineer de hamburgers naar believen met harde of zacht bolletjes, kaas en verschillende soorten groente.
Lees ook: Een beetje verse spinazie over? Deze 7 dingen kun je ermee doen
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: The Kitchn | Beeld: Pexels