Naomi

Een bruine avocado ziet er nou niet echt lekker uit

Ben jij net als de rest van Nederland gek op avocado’s? Deze fruitsoort heeft een enorme groei doorgemaakt. In 2008 importeerde Nederland nog 10 miljoen kilo van dit groene goud, maar in 2016 was dit al gestegen naar 38 miljoen kilo! Als jij ook zo gek bent op avocado dan ken je waarschijnlijk ook het nadeel van deze groene bommetjes!

Bruine avocado
Je hebt maar een halve avocado nodig, dus je legt de andere avocado even in een bakje in de koelkast. Lekker om op een toastje te doen morgen. Helaas. Als je namelijk de volgende ochtend beneden komt zie je dat je avocado helemaal bruin is geworden. Het ziet er niet smakelijk uit, dus je besluit ‘m weg te gooien. Super zonde natuurlijk!

Gelukkig hoeft je avocado helemaal niet bruin te worden. Kookfans heeft namelijk dé truc voor jou! Snijd een ui in kwarten en leg zo’n kwart bij de avocado in. Je zal zien dat je avocado de volgende ochtend nog steeds mooi groen is. Maar smaakt ‘ie dan niet naar ui de volgende ochtend? Het antwoord is ‘nee’! Geen reden om het niet te proberen dus!

Gek op avocado? Lees dit ook:

Bron: 5-minute crafts, CBS | Beeld: pexels