Januari staat in het teken van…
Elke maand heeft zijn eigen groentetoppers. Dat zijn groenten die precies in die maand op hun lekkerst zijn. Daarnaast zijn de in die maand ook nog het goedkoopst! Probeer je gerechten eens om deze groentesoorten heen te bouwen en je zult zien dat het scheelt in de portemonnee.
Januari staat in het teken van deze toppers!
- Prei: ontdek onze allerlekkerste recepten met prei hier.
- Rode kool: eet deze groente alleen niet op maandag, want zoals het bijgeloof luidt; Rode kool op maandag? Daar zit de bliksem in! Geniet op alle andere dagen van de week van deze recepten.
- Taugé: een hoofdingrediënt is het niet, maar je kan er zeker wel wat lekkers van maken. Dit Indonesische gerecht is perfect met taugé.
- Champignons: champignonsoep, pasta met champignons… Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een recept voor.
- Spinazie: spinazie is een bron van ijzer en heel gezond. Probeer deze lasagne met ricotta en spinazie eens uit en je zult gegarandeerd genieten!
- Wortels: deze oranje stengel is zowel rauw, gekookt en gebakken overheerlijk. Kijk maar eens bij deze recepten!
- Spruitjes: wij zijn er dol op en maken er heerlijke gerechten mee. Wist je dat je spruitjes het beste kunt koken in melk?
- Aardappelen: bij deze groente denk je natuurlijk gelijk aan… stamppot! Maak bijvoorbeeld deze ‘blote billetjes in het gras‘ eens.
- Witlof: wist jij dat je een witlofsalade kunt maken met licor 43? Wij ook niet, maar het is heerlijk.
- Pastinaak: maak als je klaar bent me de traditionele aardappelpuree eens pastinaakpuree!
- Rode biet: maak deze week deze heerlijke rode bieten stamppot!
Lees ook: Dít moet je volgens Gordon Ramsay met de donkere uiteinden van de prei doen
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Libelle | Beeld: pxhere