En deze groenten kun je erin bewaren!
In bijna iedere koelkast zitten onderin twee groentelades. Maar weinig mensen gebruiken deze echter, want de hele tijd dat klepje opendoen om spullen eruit te kunnen pakken is ook zo irritant. Toch raden we je aan de lades wel te gaan gebruiken en wel om deze reden!
Het gebruiken van de groentelade kan je veel opleveren!
Temperatuurzones
Koelkasten hebben niet alleen verschillende compartimenten met verschillende doeleinden, zoals de groentelade, maar ze hebben ook verschillende temperatuurzones. Iedere temperatuurzone is geschikt voor verschillende producten, dus als je de producten niet op de juiste plek in de koelkast neerzet dan kan dat leiden tot verlies van voedsel, geld en kwaliteit van het eten.
Groenten
Onderin de koelkast, dus ook in de groentelade, is het het koudst. Ook is onderin de koelkast de vochtregulatie het beste, waardoor het een uitermate geschikte plek is om sla en andere bladgroenten in te bewaren. Groenten zoals champignons bewaar je echter liever niet in de groentelade; deze bewaar je het liefst in een papieren zakje. Deze groenten kun je in de lades bewaren:
- Bladgroente: 2 dagen
- Wortel, sperziebonen en broccoli: 4 dagen
- Witlof en bloemkool: 10 dagen
- Gesneden groente en rauwkost: 1 dag
- Zacht fruit: 3 dagen
- Hard fruit: 1 maand
Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Gezondheidsnet | Beeld: Pixabay