Sabine

Aan deze kooktips heb je ook echt wat

Als iemand kan koken, dan is het chef-kok Gordon Ramsay wel. Tijdens programma’s als Hell’s Kitchen lijkt hij zijn personeel niet bepaald aan te moedigen wanneer het op koken aankomt, maar op zijn eigen YouTubekanaal spreekt hij amateurkoks wel met bemoedigende woorden toe. Wij verzamelden daarom de beste kooktips die Gordon deelde.

We deelden al eens eerder een verzameling van Gordons beste kooktips, maar die beste man blijft maar met nieuwe trucjes komen.

1. Mozzarella raspen

In Nederland is het bijna onmogelijk om geraspte mozzarella te vinden en dat terwijl het zo handig is. Lekker op een pizza of over de pasta. Helaas is het zachte bolletje zo lastig te raspen. Of toch niet? Gordon raadt je aan de mozzarella tien minuten in de vriezer te doen voordat je het gaat raspen. Zo wordt de kaas hard genoeg om ‘m te raspen.

2. Knoflook fijnsnijden

Heb je geen knoflookpers? Dan is het soms best een gedoe om een teentje fijn te snijden. Volgens Gordon helpt het in dat geval om een snufje zout over de knoflook te doen. Hierdoor blijft de knoflook beter bij elkaar. Handig! 

3. Chocolade smelten

Je kunt je chocolade best in de magnetron smelten, maar Gordon tipt om dit niet te doen. Ook de chocolade in een pannetje smelten is volgens hem geen goed idee. Er is maar één juiste manier en dat is de chocolade au bain-marie smelten. Op deze manier blijven de cacaovetten in tact en daardoor behoudt je chocolade de kwaliteit.

4. Zout aan roerei toevoegen

Heb je weleens roerei gemaakt, maar eindigde je met een waterig geheel? Volgens Gordon komt dat doordat je te snel zout toevoegde aan je gerecht. Volgens hem moet je wachten tot je roerei klaar is, voordat je zout toevoegt. Doe je het eerder? Dan breek je het ei als het ware af en eindig je met een waterig roereitje. 

5. Rijpe avocado

Supermarkten beweren dan wel dat we te maken hebben met rijpe avocado’s, maar we weten wel beter. Om te testen of de avocado echt rijp is, knijpen we nog weleens in de vrucht, maar volgens Gordon is er een bepaalde plek waar je het beste kunt drukken en dat is namelijk op de bovenkant. Valt het inderdaad ‘in te drukken’, dan is de vrucht rijp.

Lees ook: Recept: crumpets met aardbeien van Gordon Ramsay

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op het Pinterest

Beeld: Videostill