Kookfans

Dit moet je weten!

Veel mensen denken dat een ei koken één van de simpelste dingen is die je snel kunt klaar maken om te eten. Maar er is altijd het probleem dat bij het koken de eierschaal soms breekt. Dat kan zorgen voor een hele hoop irritatie en stress!

Dit voorkomt een hoop brekende eierschalen.

Pelproblemen

We hebben lang gezocht naar een oplossing want als je eitje namelijk breekt tijdens het koken kan het enorm veel problemen geven met pellen. Herken jij dit probleem? Tijdens het pellen trek je de helft van het ei eraf, wat voor een hele hoop troep zorgt. Een ander probleem met een eitje koken is dat het gekookte ei in sommige gevallen een vieze kleur kan hebben. Er is een makkelijke manier om nooit meer last te hebben van dit probleem. Geloof het of niet, je hebt er maar één ding voor nodig.

Citroensap

Het enige wat je nodig hebt is een beetje citroensap. De zuurgraad in het citroensap zorgt ervoor dat de eierschaal beschermt wordt tegen het breken van de schaal. Het zorgt er ook voor dat het ei een mooie witte kleur blijft behouden. Zeker het proberen waard toch?

Beeld: Pixabay