Sabine

Dit is de grootste fout die je kunt maken met zelfgemaakte glühwein

Als één drankje ons aan de feestdagen doet denken, is het wel een heerlijk warme glühwein. In de aanloop naar Kerstmis vind je vaak flessen met dit drankje in de schappen van menig supermarkt, maar het simpelweg kopen draagt niet echt bij aan het kerstgevoel. Zelf maken daarentegen wel. Voorkom alleen dat je de volgende fout maakt.

Variëren met drank

Wanneer het op glühwein aankomt, kun je best een beetje creatief zijn in de keuken. Denk aan variëren met de drank die je gebruikt. Zo is het sinds een aantal jaar populair in Duitsland om witte glühwein te maken met witte wijn. Het is niet ieders ding, maar ons punt is: variëren is mogelijk. Ook kun je een andere drank gebruiken om glühwein te maken, al doe je de naam dan geen eer meer aan. Denk aan port, brandy of een gin.

Kruiden

Nadat je een drank hebt uitgekozen, moet je nauwkeurig te werk gaan. Je kunt een glühwein op smaak brengen met kruidnagel, kardemom, nootmuskaat, gember, sinaasappel, citroen en soms wat steranijs. Houd je echter goed aan de hoeveelheden in het recept. Een van de grootste fouten die je met het maken van glühwein kunt maken, is namelijk te veel kruiden toevoegen. Je kunt daarmee de smaak van je wijn verpesten. 

Tweede fout

Een andere fout die je kunt maken met glühwein is de wijn aan de kook brengen. De wijn moet inderdaad verwarmd worden, maar mag niet koken. Kookt je drankje wel? Dan komt er een bittere smaak vrij. Laat de wijn dus in een pannetje op een laag vuur staan en zorg ervoor dat de wijn alleen maar wordt verwarmd, zodat het de smaak van de kruiden goed kan opnemen. 

Lees ook: Recept: 3 x supersimpele kerstcocktails

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Mashed | Beeld: ??????? Glühwein door ume-y onder de licentie CC BY 2.0