Smaakmakers
Probeer ook wat minder zout te eten. Nederlanders eten gemiddeld gezien veel te veel zout. Tijd om daar zelf eens wat mee te minderen. Je kunt zout heel makkelijk vervangen door andere kruiden en smaakmakers toe te voegen aan je gerecht. Voeg bijvoorbeeld eens verse gember, wat knoflook of een scheutje citroensap toe. Je zult zien dat je het zout helemaal niet meer mist!
Rauw
Probeer ook wat meer rauwe groenten te eten. Nu bedoelen we uiteraard niet dat je alleen maar op salades moet leven, maar om het wat vaker te doen kan geen kwaad. Rauwe groenten zorgen er namelijk voor dat je langer verzadigd bent en ze hebben dan al hun voedingsstoffen nog. Wanneer je groenten kookt, raken ze veel voedingsstoffen kwijt en dat is natuurlijk zonde. Lust je niet graag rauwe groenten? Probeer ze dan in combinatie te eten met iets warms. Niet alle groenten hoef je te koken voor ze door een gerecht gaan. Nog een tip: snijd de rauwe groenten extra klein. Je zult ze niet eens merken.
Vetten
Zoals we op de vorige pagina al noemden, zijn goede vetten essentieel voor een gezond eetpatroon. Deze onverzadigde vetzuren zouden zelfs twintig tot veertig procent van je dagelijkse voeding moeten omvatten. Je vindt deze goede vetten in plantaardige oliën, halvarine, vette vis, avocado en noten. Tijd om deze dingen toe te voegen aan je standaard boodschappenlijstje dus!
Pagina 2/2
Lees ook: Zijn biologische groenten gezonder dan de ‘gewone’ groenten? Dit is het antwoord
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Elle eten | Beeld: pxhere