Naomi

Gezonder eten hoeft niet moeilijk te zijn

Op nieuwjaarsdag zijn we uiteraard allemaal vol enthousiasme begonnen met gezond eten. We gooien dan massaal onze oude eetgewoontes de deur uit en beginnen volledig opnieuw. Dit blijkt lastiger vast te houden dan gedacht, want velen van ons zijn weer teruggegaan naar de oude gewoontes. De grootste fout die we met z’n allen maken, is dat we veel te veel tegelijk willen doen. Met deze tips krijg je een gezonder eetpatroon, zonder een terugval!

Het is niet zo moeilijk als het lijkt…

De basis

Je kunt het beste beginnen door de basis een beetje aan te passen. Uiteraard zijn we allemaal gek op een patatje met mayonaise op z’n tijd, maar die moet je toch wel echt laten staan als je je leven wilt beter. Wil je snacken? Snijd een komkommer in staafjes of plakjes en dip ze bijvoorbeeld in een lekkere hummus.

Noten

Ondanks dat je dat frietje dus vaarwel moet zeggen, kun je wel hallo zeggen tegen een handje nootjes. Wie is er nou niet gek op een heerlijke cashewnoten of pistache? Deze noten zijn goede bronnen van vezels, eiwit, ijzer en onverzadigde vetten en laten die onverzadigde vetten nou precies zijn wat jij nodig hebt. Vind jij het lastig om te bepalen welke vetten nou gezond zijn? Hier een ezelsbruggetje: onverzadigde vetten zijn oké en verzadigde vetten zijn verkeerd. Zo vergeet je het nooit meer!

Pit

Nog een tip om je eetpatroon net dat beetje extra’s te geven is door pepers toe te voegen. En dan bedoelen we niet zwarte of witte peper, maar juist de rode pepers. Door de rode, groene of gele peper toe te voegen, maak je je gerechten wat pittiger en dat is weer goed voor je metabolisme. En wie houdt er nou niet van een beetje pit in het eten? Kijk voor meer handige tips op de volgende pagina.

Pagina 1/2