Het is een kwestie van de juiste verpakking
Hoewel je nog op een prima kantoor kunt werken, is een tostiapparaat geen uitrusting waarmee elk kantoorpand is voorzien. Of misschien werk je wel in de buitenlucht en moet je het doen met zelf meegebrachte bammetjes. Heb je écht zin in een tosti en zou je die graag mee van huis willen nemen? Volg dit trucje dan op! Op deze manier blijft je in de ochtend gemaakte tosti warm tot de lunch.
Een tosti is natuurlijk het allerlekkerst wanneer je het broodje net vers hebt gemaakt, maar dit betekent niet dat je helemaal geen tosti mee kunt nemen naar je werk. Met een rol aluminiumfolie ga je er niet komen, maar met deze geweldige truc gaat het je wel lukken om op je werk te genieten van een warme tosti! Wat je wel nodig hebt? Een (het liefst zo breed mogelijke) thermosfles en kokend water.
Zo ga je te werk
- Zet water op in de waterkoker en schenk het water, zodra dit gekookt is, in de thermosfles en zet deze apart. Maak ondertussen je tosti zoals je deze altijd klaar zou maken.
- Laat daarna de tosti even afkoelen. Niet tot-ie koud is, dan heeft het natuurlijk geen zin, maar tot het broodje niet meer gloeiend heet is.
- Leeg daarna de thermosfles en maak het droog met keukenpapier. Zorg ervoor dat het echt droog is.
- Snijd de tosti daarna in stukken zodat het in de thermosfles kan en sluit de fles daarna af.
- De metalen binnenkant van de thermosfles zorgt ervoor dat de warmte van het kokende water wordt behouden en hierdoor blijft je broodje warm.
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: The Kitchn | Beeld: Pixabay, Ghazelle