Maayke

Een simpel trucje dat het grillen een stuk makkelijker maakt

Het grillen van vlees of vis smaakt nu eenmaal een stuk beter dan wanneer het in een koekenpan gebakken wordt. Het liefst gebruik je tijdens het grillen zo min mogelijk boter of olie. Maar hoe zorg je er nu voor dat de etenswaren de perfecte bruine grill-randen krijgen, zónder dat het aan de grillpan blijft plakken?

Ook het schoonmaken van de grillpan is naderhand vaak een flink karwei.

Geheime truc

Met name een breekbaar stukje visfilet zorgt vaak voor menig frustratie in de keuken wanneer de filet niet in zijn geheel op het bord terecht komt en het in kleine stukjes uit elkaar valt. Nu weten we dat de vis van tevoren insmeren met wat (olijf)olie al kan helpen om het minder aan de pan te laten plakken. Maar er is nóg een geheime truc en deze chefkok deelde deze in de onderstaande YouTube-video.

Smeren

Het enige wat je namelijk nodig hebt is: mayonaise. Smeer de vis voor het grillen in met een dun laagje mayonaise. Dit vettige laagje zorgt ervoor dat de vis niet aan de pan kan bakken. Daarnaast blijft mayonaise nog beter aan de vis zitten dan wanneer je het insmeert met (olijf)olie of andere vetstoffen. De makkelijkste manier om de mayonaise aan te brengen is met een keukenkwastje over alle zijden van de vis heen te gaan. En ben je bang dat je de smaak van de mayo uiteindelijk proeft bij de vis? Maak je geen zorgen, want je zal er na het bakken niets meer van merken!

Lees ook: Zo maak je in een paar simpele stappen een heerlijke mayonaise!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Pexels