Appelmoes
Een andere manier om te zorgen dat je een heerlijke, smeuige gehaktbal kunt serveren is door ze te maken met appelmoes. Door een royale schep appelmoes toe te voegen aan het gehakt, maar je gehaktballen om je vingers bij af te likken. Per 100 gram gehakt heb je zo’n 30 gram appelmoes nodig. Zie hieronder een voorbeeld van welke ingrediënten je kunt gebruiken voor de lekkerste gehaktballen.
Wat heb je nodig voor 7 á 8 gehaktballen?
- 700 gram gehakt
- 2 eieren, losgeklopt
- 90 gram paneermeel
- 200 gram appelmoes
- snufje zout
- snufje peper
Cheddar kaas
Kaasfans zullen met deze tip in hun nopjes zijn. Nog een manier om je gehaktballen romig te maken is door er wat cheddar kaas in te stoppen in de balletjes in de oven te bakken. Lees hieronder wat je moet doen.
Wat heb je nodig voor 12 kleine balletjes?
- 400 gram rundergehakt
- 1 zakje kruidenmix voor wraps
- 60 gram paneermeel
- 1 ei
- 170 gram cheddar
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de cheddar in 12 gelijke stukken.
- Doe het gehakd, de kruidenmix, het paneermeel en het ei in een grote kom en roer door elkaar.
- Maak 12 gehaktballetjes en druk een blokje cheddar in elk balletje en bedek de kaas helemaal met het vlees.
- Doe de balletjes in een ovenschaal en bak in 15 minuten.
- Geniet ervan!
Pagina 2/2
Lees ook: Uitjes bij de haring? Dit is waarom je dat beter niet meer kunt doen
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Foodnetwork, archief | Beeld: pxhere