Robby

De lekkerste tosti maak je zo!

Waarom is een tosti toch zo veel lekkerder dan een gewoon broodje kaas? Nou, wij weten het wel. Die heerlijke gesmolten kaas en dat knapperige korstje, puur genieten. Maar een goede tosti maken is een kunst die niet iedereen beheerst, zeker het maken van een tosti uit de pan. 

Het gebeurt al snel dat je met een slappe of juist aangebrande tosti komt te zitten en dat is een intense teleurstelling.

Mayonaise!

Gelukkig is al jouw tosti-leed eindelijk voorbij en wel met een simpel trucje, waarvoor je het ingrediënt al in de koelkast hebt staan. Wij dachten altijd dat je voor een goed exemplaar de boterhammen aan de buitenkant moet insmeren met boter, maar zet dat maar weer terug in de koelkast. Het geheim voor de beste tosti is… Mayonaise! En dan niet om je tosti in te dippen, maar om op broodjes te smeren. Het is beter smeerbaar dan boter en kan beter tegen hoge temperaturen, waardoor het brood minder snel aanbrandt. Daarnaast zorgen de olie en het ei in mayonaise voor een mooie bruine kleur en een heerlijke smaak.

Dit heb je nodig voor de ultieme tosti:

  • 2 sneetjes wit brood
  • kaas
  • mayonaise
  • boter

Zo maak je ‘m

  • Neem de twee sneetjes brood en besmeer deze met mayonaise.
  • Smelt een klontje boter in een koekenpan (het liefste eentje met een goede anti-aanbaklaag). Laat het klontje boter smelten op middelhoog vuur (op hoog vuur zal je tosti verbranden, op laag vuur zal je tosti nooit bruin worden).
  • Leg een sneetje brood met de mayonaise kant naar beneden in de pan en leg hier wat plakjes kaas op.
  • Leg het andere sneetje brood er bovenop (ditmaal met de mayonaise kant boven).
  • Bak vier minuten totdat het onderste sneetje goudbruin en perfect is.
  • Draai de tosti om, voeg nog wat boter toe aan de pan en bak nog vier minuten.
  • Haal uit de pan, snijd doormidden en serveer direct.

Lees ook: Kant-en-klare aardappelschijfjes? Met deze truc krijg je ze mooi bruin.

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op het Pinterest

Bron: Welbewust Leven | Beeld: videostill Tasty