Crème fraîche
Volgens Herman den Blijker moeten we een theelepeltje crème fraîche toevoegen aan een pond gehakt. Meng dit vervolgens samen met de kruiden naar jouw keuze en je gehaktballen zullen heerlijk smeuïg worden en een ietwat romige smaak krijgen.
Het heerlijk bruine laagje om je gehaktbal heen krijg je overigens door een beetje Buisman koffieverbeteraar (ja, echt) toe te voegen aan de bal. Wil je ‘m helemaal een opkikker geven, dan moet je volgens topchef Herman den Blijker een beetje gemalen spek door de bal heen mengen. Een scheutje ketjap komt de smaak ook zeker ten goede.
De perfecte bal
Nog een extra tip voor de perfecte bal: probeer ‘m in elkaar te draaien zonder breuklijnen en laat ze daarna dertig minuten opstijven in de koelkast. Zo draai jij de volgende keer een perfecte gehaktbal!
Pagina 2/2
Lees ook: Dít is Jamie Oliver zijn geheim voor de lekkerste gehaktballen
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Margriet | Beeld: Pixabay