Maayke

Pasta afspoelen nadat het gekookt is

“Een van de meest gestelde vragen is ‘spoel ik de pasta af nadat ik hem uit het water heb gehaald?'”, Zegt Carmine DiGiovanni, chef-kok van tante Jake’s in New York City. “Dit is een grote fout om het af te spoelen. Juist het zetmeel dat om de pasta blijft zitten wanneer je het niet afspoelt voegt een zachte, fluweelachtige rijkdom aan je saus toe.”

Weggooien en pastasoorten

Veel mensen gooien het kookwater van de pasta direct door de gootsteen nadat de pasta gaar is. In dit artikel vertellen we je waarom je dit beter niet kunt doen. Hetzelfde geldt voor het kiezen van de juiste saus bij elke pastasoort. Ook hier vertellen we je welke pasta je het beste bij welke saus kunt eten.

Kookwijze

Een van de belangrijkste dingen bij het koken van pasta? Ervoor zorgen dat de pasta perfect ‘al dente’ is. In het Italiaans betekent dit letterlijk ‘tot de tand’ of ‘beetgaar’. “De grootste fout die iemand kan maken, is het serveren van wat ik ‘pasta van de basisschool’ noem,” zei de beroemde chef-kok Devin Alexander. “Sommige mensen zijn eraan gewend geraakt om te gaar pasta te eten op werk, scholen, etc. Het soms te gaar hebben gedaan om meer volume te creëren (het” blaast op “met meer koken). Maar het smaakt zoveel beter als het een klein beetje bite heeft. ”

Saus met de pasta koken

Heb je de gewoonte om je saus te mengen met de pasta nadat het klaar is met koken? Dat is een vergissing. “Je pasta moet worden afgegoten als het ‘al dente’ is, zodat je het in de saus kunt gaar maken zonder dat het té gaar wordt,” zei chef Salvatore Marcello. Laat dan de pasta met saus 30 seconden sudderen voordat je het van het vuur haalt. “Hete pasta heeft poriën, net als onze huid. Wanneer het warm is, staan ze open en kan het de saus beter absoberen”, aldus chef-kok Carmine DiGiovanni.

Pagina 2/2

Lees ook: Zo maak je zelf heel lekkere koolhydraatarme pasta met maar 2(!) ingrediënten

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Insider | Beeld: Pexels