Maayke

Wedden? Jij maakt ook deze fouten!

Pasta is een van onze favoriete Italiaanse gerechten. Waarschijnlijk kook jij al jaren je pastagerechten op dezelfde manier. Niets mis mee zou je zeggen, toch? Nou dat blijkt niet altijd het geval, want in de meeste gevallen maken wij, en ook jij, een aantal behoorlijke fouten wanneer we pasta bereiden. 

De site Insider sprak met een panel van Italiaanse chefs die onthulde welke fouten de meeste (amateur)koks maken tijdens het bereiden van pasta.

De goedkope versie

Bespaar niet op de goedkope variant van gedroogde pasta. Een aantal budgetmerken met deegwarenproducten kiezen voor korte weg in de productie waardoor ze goedkoper, maar kwalitatief een stuk minder zijn. Met name het soort bloem dat budgetmerken gebruiken en het versnellen van het droogproces zorgen voor de mindere kwaliteit.

Kokend water

Voordat de pasta in de pan met kokend water kan, hebben veel mensen niet het geduld om te wachten totdat het water volledig aan het koken is. Laat de doos met penne er niet direct in vallen als het wateroppervlak net begint te borrelen. Wacht voortaan dus een halve minuut nadat het water volledig aan het koken is en gooi dan de pasta erbij.

Te weinig zout

Goed gekruid deegwater moet smaken als een goed gekruide soep”, zegt chef-kok Nate Whiting, een bekende topchef in Amerika. Hij stelde voor om voor elke 1000 milliliter water, 10 gram zout toe te voegen. Met te weinig zout blijft de pasta een flauwe smaak behouden.

Genoeg water

Zorg dat er meer dan voldoende water in de pan zit om vervolgens de pasta in te koken. “Pasta heeft ruimte nodig om te zwemmen!”, aldus chef Nate Whiting. “Kook de pasta in voldoende, gezouten en kokend water.”

Pagina 1/2