Tjitske

6. Marineren

Door kip te marineren geef je het vlees moeiteloos veel meer smaak. Het enige wat je moet doen, is de kip marineren in een beetje olie en kruiden zodat het in het vel of vlees kan trekken. Zet de kip tijdens het marineren altijd in de koelkast! Laat het niet lang om het aanrecht staan. Doe de kip in een afsluitbaar plastic zakje of bakje en voeg de marinademix hier aan toe. Schud ermee zodat de marinade evenredig verdeeld wordt. Zet dit in de koelkast om te marineren. Gooi het plastic zakje meteen weg! Als je een herbruikbaar bakje gebruikt, spoel deze dan meteen schoon en was het af. Gebruik overgebleven marinade dat in aanraking is geweest met kip niet opnieuw.

7. Hergebruiken

Voor iemand die regelmatig kookt is het logisch, maar deze fout zien we nog steeds: mensen die dezelfde spatel of tang gebruiken voor rauwe kip en bijvoorbeeld groente of sla. Ook vergeten mensen weleens dat je de snijplank waar rauwe kip op heeft gelegen meteen moet afwassen en niet weer kunt gebruiken voor het snijden van bijvoorbeeld groente.

8. Niet je handen wassen

Als je rauwe kip hebt vast gehad, is het van groot belang om meteen je handen te wassen. Raak je met je besmette handen iets anders aan, dan zit dat ook meteen onder de bacteriën. Wees voorzichtig dus en pak niet toch de spatel vast!

Lees ook: Door met dit voedingsmiddel te ontbijten verminder je de kans om verkouden te worden

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: CookingLight | Beeld: Pexels