Sabine

Voorkom deze fouten en je krijgt de heerlijkste, malse burgers

Hamburgers liggen dan wel kant-en-klaar in de winkel, maar het kan ontzettend lonen om de handen uit de mouwen te steken en zelf hamburgers te maken. Het is ook nog eens leuk om te doen met kinderen. Voorkom dan alleen wel dat je de volgende fouten maakt.

Heerlijke, zelfgemaakt hamburgers.

Lekkerder

Het vergt even wat werk om zelf hamburgers te maken, maar het is toch best een leuke activiteit. Bovendien zou het maar zo kunnen dat je erachter komt dat je toch best wel chefwaardige kwaliteiten hebt en die hamburger heerlijk smaakt. Met name als je deze fouten voorkomt, zul je heerlijke burgers serveren. 

Koop geen mager rundergehakt

Tenzij je gek bent op droge hamburgers, kun je mager rundergehakt beter links laten liggen. Malse hamburgers krijg je als je normaal rundergehakt koopt. 

Maak geen perfect ronde hamburger

Als je een echte perfectionist bent, kun je wel gaan voor de perfect ronde burger, maar als je het vlees te veel bewerkt om ‘m maar perfect rond te krijgen, raken de burger ‘overwerkt’. Het vlees is dan zo compact waardoor de hamburger er niet lekkerder op wordt. Maak gewoon gelijke bolletjes van het vlees en vorm ze daarna met je handen in burgers.

Laat je rundergehakt niet eerst op kamertemperatuur komen

Maak je hamburgers van rundergehakt die net uit de koelkast komt. Als je ze eerst op kamertemperatuur laat komen, is de kans groot dat je de burgers te gaar bakt, met name als je ze gaat grillen.

Lees ook: Dit bizarre trucje met een ijsklontje zorgt voor de állerlekkerste hamburgers

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Pixabay