Vlees niet laten rusten
Tijdens het barbecueën blijven we het liefst dicht in de buurt staan, voor het geval het vlees verbrandt. Toch draaien veel mensen hierdoor het vlees veel vaker om dan nodig is. Hoe langer je het vlees laat rusten op de grill, hoe sneller het gaar wordt en hoe beter de smaak zal zijn. Ook is het platdrukken van het vlees met een spatel of gaten erin prikken met een vork geen goed idee. Hierdoor lopen alle vleessappen eruit waardoor je veel smaken verliest.
Te veel vlees in een keer
Geef je een groot barbecuefeest in je achtertuin? Dan leggen we het liefst zoveel mogelijk vlees in één keer op de grill. Dit lijkt efficiënter omdat meer mensen zo tegelijk eten krijgen. Vlees, groenten en vis, alles komt tegelijk op de grill te liggen. Dit kun je voortaan beter laten en in plaats daarvan één soort etenswaar per keer te bereiden. Hiermee voorkom je kruisbestuiving van smaken en eindig je niet met doorbakken vlees en nog rauwe vissoorten van de barbecue.
Op de gok
Een echte barbecue-pro weet precies wanneer welk soort etenswaar op de barbecue gaar is. Heb je deze kennis echter niet? Dan kun je altijd gebruik maken van een hulpmiddel. Een vleesthermometer is bijvoorbeeld perfect om te gebruiken tijdens het barbecueën Zo ben je ervan verzekerd dat je vlees of vis ook écht goed gaar is. Geef daarnaast het vlees of de vis na het grillen de tijd om te rusten. Sappen verspreiden zich namelijk nog in deze rusttijd, waardoor je eten een betere smaak én structuur krijgt.
Pagina 2/2
Lees ook: Maak vanavond deze heerlijke gevulde kipfiletpakketjes
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: Pixabay