Desy

En dit kun je doen om het te voorkomen!

Kwarktaarten zijn bij ons een grote favoriet; ze zijn hartstikke veelzijdig, je hebt er vaak geen oven voor nodig en ze vallen altijd bij iedereen in de smaak. Helaas vallen ze niet alleen in de smaak, maar ook vaak uit elkaar. Hoe kun je ervoor zorgen dat je kwarktaart gewoon heel blijft en er nog een beetje toonbaar uitziet? Wij vertellen het je vandaag!

Kwarktaart
Het is helaas een veelvoorkomend probleem en iedereen die wel eens een kwarktaart heeft gebakken zal zich hierin herkennen; je haalt je taart, nadat deze de aanbevolen tijd in de koelkast heeft gestaan, uit de vorm en hij zakt in elkaar. Probeer je hem dan ook nog eens te snijden, dan brokkelt de taart als een zielig hoopje af. Jammer! Gelukkig kun je dit voorkomen door slechts een klein trucje toe te passen.

Gelatine
Het is natuurlijk niet logisch dat een kwarktaart uit zichzelf opstijft (de inhoud van een pot kwark wordt na acht uren in de koelkast ook niet opeens hard). Vaak zien we in recepten voor kwarktaart dat er een belangrijk ingrediënt ontbreekt: bindmiddel. Je kunt hiervoor gelatine gebruiken (om 1 liter vloeistof te binden heb je ongeveer 12 blaadjes oftewel 22 gram gelatine nodig). Agar agar is echter veel sterker dan gelatine; om 1 liter vocht te binnen heb je maar 4-5 gram agar agar nodig. Je taart zal nu veel steviger blijven staan!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Startpagina | Beeld: Pexels