Er is een belangrijke stap die nog weleens vergeten wordt
Tomaten worden in ontzettend veel gerechten verwerkt. Niet alleen eten we ze graag vers in salades, ze worden ook veel gebruikt in warme gerechten. Het is dan ook niet verrassend dat deze rode kanjers wekelijks op ons boodschappenlijstje terechtkomen. Maar bereiden we ze eigenlijk wel op de juiste manier? Het blijkt dat deze stap cruciaal is om zo veel mogelijk van de smaak te kunnen genieten!
Sla deze stap niet over tijdens het bereiden van tomaten in diverse gerechten.
Zout
Denk er maar eens over na: we koken aardappels en pasta in water met een flinke snuf zout. Het liefst moet het water net zo zout zijn als de zee om het eten zo smakelijk mogelijk te maken. Oké, zout als de zee is wellicht wat overdreven, maar we hoeven zeker niet verlegen te zijn met de zout wanneer we het toevoegen aan kookwater. Over zout toevoegen gesproken: Waarom zouten we die heerlijk zoete tomaten eigenlijk niet? Het blijkt namelijk dat zout van groot belang is tijdens het bereiden van deze groenten om het optimale uit de smaak en textuur te halen.
Lees verder op de volgende pagina om te lezen hoe het zit.
Pagina 1/2